Genealogie Christian Post

Gijsbertje Smink

Naam
Gijsbertje Smink
Voornamen
Gijsbertje
Achternaam
Smink
Geborenja

HuwelijkJohannes ZwartBekijk dit gezin
ja

Historisch Feit
Slag bij Waterloo
18 juni 1815
Notitie: De Slag bij Waterloo was een veldslag bij Waterloo, een plaatsje destijds gelegen in de Zuidelijke Nederlanden, tegenwoordig in Belgie. Napoleon Bonaparte werd hier op 18 juni 1815 definitief verslagen door een combinatie van enerzijds Britse en Nederlandse en anderzijds Hannoverse en Pruisische legers, onder leiding van respectievelijk de hertog van Wellington en generaal Gebhard Leberecht von Blucher.
Geboorte van een dochter
#1
Geertje Zwart
10 maart 182305:00
Adres: Binnen Vischscherstraat 20, Kanton 4
Tekst:

Gemeente: Amsterdam Soort Akte: Geboorte

Aangever: de Vader Getuigen: Hendrik ten Haar | 55 jaar | Schuitenvaarder | Vinkestraat 6, Amsterdam Hendrik Walstra | 54 jaar | Tapper | Raamskooij 5, Amsterdam

Historisch Feit
RMS Titanic gezonken
14 april 1912
Notitie: De RMS Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse, die een groot deel van het trans-Atlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht in aanvaring met een ijsberg; een deel van de stuurboordzijde werd op verscheidene plaatsen doorboord, en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 opvarenden kwamen om het leven.
Overledenja