Genealogie Christian Post

Engelbert de Graaf

Naam
Engelbert de Graaf
Voornamen
Engelbert
Achternaam
de Graaf
Geborenja

HuwelijkGerritje LigtenbeldBekijk dit gezin
ja

Historisch Feit
RMS Titanic gezonken
14 april 1912
Notitie: De RMS Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse, die een groot deel van het trans-Atlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht in aanvaring met een ijsberg; een deel van de stuurboordzijde werd op verscheidene plaatsen doorboord, en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 opvarenden kwamen om het leven.
Overlijden van een echtgenoteGerritje Ligtenbeld
10 juli 1912 Leeftijd: 92
Historisch Feit
Spaanse Griep Epidemie
tussen 1918 en 1919

Notitie: De Spaanse griep was een beruchte griep-pandemie uit de jaren 1918-1919. Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 20 tot 100 miljoen levens, een aantal dat het totale dodental van de Eerste Wereldoorlog ruimschoots overtreft. Het virus dat de Spaanse griep veroorzaakte was van het type H1N1.
Historisch Feit
Duitsland valt Polen binnen, begin Tweede Wereldoorlog
1 september 1939

Notitie: Op 1 september 1939 viel nazi-Duitsland Polen binnen. De invasie begon met de Slag om Westerplatte. De Duitsers veroverden binnen vier weken het westelijk deel van Polen met een nieuwe tactiek, de Blitzkrieg oftewel bliksemoorlog.
Overledenja

Gezin met Gerritje Ligtenbeld - Bekijk dit gezin
hij zelf
echtgenote
Huwelijk:
Cesar Christoffel Lether + Gerritje Ligtenbeld - Bekijk dit gezin
echtgenote’s echtgenoot
echtgenote
Huwelijk: 1 juni 1850Brummen, Gelderland, Nederland