Genealogie Christian Post

Michiel Janssen

Naam
Michiel Janssen
Voornamen
Michiel
Achternaam
Janssen
Geborenja

HuwelijkMaria EversBekijk dit gezin
ja

Geboorte van een dochter
#1
Johanna Janssen
1865
Huwelijk van een kindHenricus Johannes Laurentius BrugmanJohanna JanssenBekijk dit gezin
Soort: Burgerlijk huwelijk
12 januari 1893 Echtgenoot: 26 Echtgenote: 27
Details citaat: Aktenummer: Reg.1 fol. 41
Tekst:

Gemeente: Amsterdam Soort Akte: Huwelijk

Historisch Feit
RMS Titanic gezonken
14 april 1912
Notitie: De RMS Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse, die een groot deel van het trans-Atlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht in aanvaring met een ijsberg; een deel van de stuurboordzijde werd op verscheidene plaatsen doorboord, en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 opvarenden kwamen om het leven.
Historisch Feit
Spaanse Griep Epidemie
tussen 1918 en 1919

Notitie: De Spaanse griep was een beruchte griep-pandemie uit de jaren 1918-1919. Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 20 tot 100 miljoen levens, een aantal dat het totale dodental van de Eerste Wereldoorlog ruimschoots overtreft. Het virus dat de Spaanse griep veroorzaakte was van het type H1N1.
Historisch Feit
Duitsland valt Polen binnen, begin Tweede Wereldoorlog
1 september 1939

Notitie: Op 1 september 1939 viel nazi-Duitsland Polen binnen. De invasie begon met de Slag om Westerplatte. De Duitsers veroverden binnen vier weken het westelijk deel van Polen met een nieuwe tactiek, de Blitzkrieg oftewel bliksemoorlog.
Overledenja